Diverse massages

  1. Hotstone masssage
  2. Anti-stress massage
  3. Metamorfose massage
  4. Voetreflex massage
  5. Cupping massage

1. Hotstone massage

In een combinatie van diverse massagetechnieken waarbij gebruik wordt gemaakt van zowel warme als koude stenen ontspant het lichaam zich tot het diepste niveau.

De aloude kunste van hotstone en coldstone massage is een manier om de mens op holistische wijze in balans te brengen. Deze zeer effectieve en diep werkende massage richt zich op het opheffen van de vaak aanwezige spanning. De weldadige warmte stimuleert de doorbloeding, ontspant de spieren en geeft een totaal gevoel van welzijn.

De rugmassage
Tijdens de Rock and Waterfall massage krijgt de rug alle aandacht die hij verdient. De rug houdt ons overeind en de spieren hierbij een belangrijke functie. In de rug zijn veel spieren aanwezig, die de neiging hebben tot verkorten.

Deze rugmassage is er op gericht om de vaak aanwezige spanning op te heffen. In een ontspannen liggende houding worden uw gehele rug, nek, schouders en armen gemasseerd met de speciale hotstone stenen, in combinatie met een heilzame, natuurlijke hotstone massageolie.


De waterfall massage
Terwijl u heerlijk ontspannen ligt worden uw benen van top tot teen gemasseerd. Tijdens deze massage ontkrampen en verkwikken uw benen en wordt de doorbloeding gestimuleerd.

De waterfall massage is een ritmisch uitgevoerde massage doormiddel van effleurages met één warme basaltsteen en koude marmeren steen. De combinatie van warme en koude stenen geeft een intensieve doorbloeding en heeft een sterk vitaliserende werking die nog tot lang na de behandeling doorwerkt. De waterfall massage is daarnaast zeer effectief bij oedeem en zwellingen. Tevens is deze massage zeer effectief bij cellulitis problemen.

Hand- en onderarm massage
Met een handmassage met warme stenen stimuleer je de zenuw impulsen, wordt de doorbloeding gestimuleerd, afvalstoffen afgevoerd en helpt stress en spanning los te laten. Op momenten van mentale belasting kan het rust en verheldering brengen. De hand is bij uitstek het middel om begrip en medegevoel te geven en te ontvangen.

In de reflexologie gaat men uit van het principe dat op o.a. handen en voeten reflexzones liggen die corresponderen met alle organen, klieren en andere delen van het lichaam. Door deze zones te bewerken met druk of zachte massage, wordt een reflexreactie in het lichaam ontvangen. Het spreekt het zelfherstellend vermogen van het lichaam aan.

2. Anti-stress massage

Een ontspannen massage, zonder olie, van het gezicht, de hoofdhuid en de oren. We spreken van stress als er meer spanning en druk in het dagelijks leven wordt ervaren dan dat er verwerkt kan worden. Stress gaat gepaard met chemische veranderingen in het lichaam. Hierdoor verzwakt de afweer, ontstaat irritatie, slapeloosheid en uitputting.

De anti-stress massage is rustgevend, de ademhaling wordt dieper, het zelfreinigend vermogen van het lichaam en de huid wordt gestimuleerd, spanning en afvalstoffen worden sneller en makkelijker afgevoerd, het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd en iemand krijgt meer inzicht in zichzelf

3. Metamorfose massage

Een hele zachte massage zonder olie van de voeten de handen en de hoofdhuid. De Britse Robert St. John en Gaston Saint Pierre hebben een grote rol gespeeld voor de metamorfose.

St. John merkte dat een deel van de mensen terugvielen in hun oude gedragspatroon en hun vroegere ziekte terug kregen. Hij kreeg het gevoel dat bepaalde delen van de voet, in het bijzonder de reflexzones die corresponderen met de wervelkolom ook de persoonlijke ontwikkeling in de baarmoeder weerspiegelen. Hij hechtte grote waarde aan deze periode waarin volgens hem veel van onze lichamelijke en geestelijke eigenschappen ontstaan. Hij kwam tot de conclusie dat het voor sommige mensen noodzakelijk is de problemen die in de vroegere levensfase zijn ontstaan gecorrigeerd moeten worden.

Tijdens de metamorfose massage leert iemand de veranderingen die noodzakelijk zijn. Deze veranderingen komen van binnenuit. De levensenergie, levensdrift en alles wat iemand tot een uniek mens maken zal er voor zorgen dat er een verandering plaats vindt die het evenwicht herstellen.

Metamorfose massage is voor iedereen geschikt, baby’s, gehandicapten, zieken en stervenden, mensen met ADHD, autisme, dyslexie e.d.

4. Voetreflex massage

Deze massage is inclusief aromatisch voetenbad, zonder olie. Al duizenden jaren wordt reflexologie toegepast ter pijnbestrijding, genezing en ontspanning. De basis is ontstaan in Azië en het Verre Oosten. De voetzolen worden verdeeld in zones die corresponderen met ons lichaam. Tijdens de massage wordt druk uitgeoefend op de reflexpunten.

5. Cupping massage

Een vereenvoudigde en gemoderniseerde versie van de oude Chinese cupping therapie voor het lichaam, armen, benen en gezicht. Een alternatieve geneeswijze waarbij een vacuüm boven de huid wordt gecreëerd. Met behulp van een speciale siliconencup ontstaat een vacuüm door in het midden van de cup te knijpen en op de ingeoliede huid te plaatsen. De cups worden masserend verplaatst.

Heel geschikt voor stramme en/of pijnlijke spieren, hoofdpijn, striae, spijsverteringsproblemen, cellulite, littekenweefsel wordt verzacht en verklevingen losgemaakt. De huid van het gezicht masserend, worden dode huidcellen verwijderd en wordt de produktie van collageen en elastine gestimuleerd. De doorbloeding verbetert en gifstoffen worden afgevoerd.

Openingstijden
  • Maandag: gesloten
  • Dinsdag: 08:30-17:00 uur
  • Woensdag: Gesloten
  • Donderdag: 08:30-17:00 uur
  • Vrijdag: 08:30-12:00 uur